Tiszakécskei Önkéntes Tűzoltóság

H - 6060 Tiszakécske, Ady Endre utca 66. Telefon: +36/76-540-100
Főoldal
Hírek
Kapcsolat
Működési terület
Kollektíva
Támogatók
Technikai eszközök
Linkek

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

HÍREK
Heti hírösszefoglaló
- 2008.01.14.

A hírek menüpont alatt megtekintheti, hogy a 2. héten (2008.január 7-13-ig) milyen káresetekhez riasztották egységünket.


Tisztelt Látogatók!

Technikai okok miatt a fotó-videó galéria jelen formájában határozatlan ideig nem érhető el. A tiszakécskei tűzoltók munkáját bemutató galériákat a Lánglovagok Tűzoltóportálon lehet elérni.

Galériák: Lánglovagok Tűzoltóportál
2009.04.04.

Hodály égett Szentkirályon

Ma hajnal fél kettő körüli időben Szentkirály-felső külterületén egy 400 négyzetméteres nádtetős használaton kívüli hodály égett teljes terjedelmében. A Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Kunszentmártonról, és Tiszakécskéről vonult 12 tűzoltó, 2 szerkocsi, és 3 vízszállító több mint 5 óra alatt tudta megfékezni a tüzet. Az elsődleges vizsgálatok alapján nem kizárható a szándékos gyújtogatás, ezért szakértő bevonásával vizsgálják a tűz keletkezésének okát. Az anyagi kár jelentős.

Fotó: Tóth László
2009.04.03.

Bozóttűz Tiszajenőn

Ma késő este Tiszajenőn az Akácos utca mellett 2 hektáros területen égett a bozótos, a gyümölcsös végében felhalmozott metszésből származó gally, és összerakott ágak.


Fotó: Tóth László
2009.03.29.

Két embert gázolt halálra az ittas sofőr

Ma este fél 8 után Tiszakécske külterületén a 4623-as számú főúton Szentkirály irányába - a Nagykőrösi elágazástól 300 méterre - egy feltehetően ittas 24 éves tiszakécskei lakos által vezetett Ford Fiesta a szintén Szentkirály felé tartó szabályosan közlekedő kerékpárost, és az előtte haladó házilag készített - fém és fahulladékkal megrakott - kivilágított lassújárművel ütközött. Az ütközés következtében a lassújárművet vezető 26 éves tiszakécskei férfi a helyszínen életét vesztette, a járművön vele utazó 18 éves jászkarajenei fiatalembert életveszélyes állapotban szállították kórházba, a mögöttük kerékpáron haladó 64 éves hölgy, aki az elhunyt férfi édesanyja, a kórházba szállítást követően elhunyt. A Ford az ütközés után az út melletti csatorába rohant, sofőrjét a tűzoltók hozták fel a roncs mellől, őt könnyű sérüléssel szállították kórházba. Az adott útszakaszon útburkolat javítása miatt 40 km/h - ás sebességkorlátozás van érvényben, amit a Ford sofőrje többszörösen túllépett, és vélhetően a biztonsági övet sem használta. Az ütközés erejére jellemző, hogy a Ford elejébe beszorult a lassújárművön szállított hűtőszekrény, amit szintén a tűzoltók távolítottak el.

Fotó: Tóth László
2009.03.22.

Tanyát veszélyeztetett az avartűz

Ma délelőtt 11 óra után Szentkirály és Tiszakécske között egy tanyát veszélyeztetett a kb 4000 négyzetméteren kialakult avartűz. Az anyagi kár kb. 50,000,- Ft-ra tehető.


Fotó: Tóth László
2009.03.07.

Holttestet emeltek ki a tűzoltók

Ma reggel negyed 8-kor Szentkirály Alsó-n egy 73 éves férfi feltételezhetően öngyilkossági szándékkal a tanyája udvarán lévő kb 4,5 méter mély kútba ugrott. A férfi holttestét a Tiszakécskei Önkéntes tűzoltók emelték ki a kútból.

Fotó: Tóth László
2009.02.17.

Ford borulása a Béke utcán

Ma reggel 9 óra előtt Tiszakécskén a Béke utcán egy Ford Escort sofőrje vélhetően a helytelen sebesség megválasztása miatt borult árokba. A Ford a havas úton megcsúszott, a gépkocsi eleje lekapott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, majd ellenkormányzást követően átcsúszott a bal oldalra, ahol a vízelvezető árok betongyámjának csapódott, és ezt követően felborult. A gépkocsit vezető fiatal férfi nem sérült meg, az anyagi kár viszont jelentős.

Fotó: Tóthné Varga Andrea
2009.02.13.

Halálos baleset a 44-es főúton

Ma este 6 óra után a 44-es számú főúton a kapásfalui elágazástól kb 200 méterre Lakitelek irányába eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan ütközött egy Kecskemét irányába haladó Peugeot 307 SW személygépkocsi, és egy Lakitelek felé haladó Renault 5-ös típusú személygépkocsi. Az ütközés következtében a Renault 48 éves lakiteleki sofőrje azonnal meghalt, a Peugeot diósdi sofőrje az ütközésben nem sérült meg. Az ütközés erejét jellemzi, hogy a Reanult bal első futóműve kiszakadt, a Peugeot pedig a csúszós úton haladási irányával szemben csúszott bele az árokba. Az elhunyt holttestét a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével tudták kiemelni a roncsból, a sofőr nem használta a biztonsági övet. A helyszínelés, és műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben, Lakitelek-Tőserdő felé terelték a forgalmat.

Fotó: Tóth László
2009.01.04.

Garázstűz Tiszakécskén

Ma este 7 óra után Tiszakécskén a Teleki Pál utcai családi ház mellé épített fémvázas, palaborítású kb 30 nm-es garázs, a benne lévő akkumulátortöltés alatt álló Seat Toledoval, és egyéb berendezési tárgyakkal teljes terjedelmében égett. A tűzoltók kiérkezéséig a tűz a garázs melletti családi ház faszerkezetű, bitumenes palaborítású teraszára, és a családi ház tetőszerkezetére is átterjedt. A tüzet a tiszakécskei tűzoltók kb másfél óra alatt oltották el. A garázs és a Seat teljesen a tűz martalékává vált, továbbá megrongálódott a garázs előtt tárolt robogó, a terasz egy része, és a tetőszerkezet néhány nm-en. A tűzben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár több millió forint.

Fotó: Tóth László
2009.01.02.

Pincetűz Lakiteleken

Ma éjszaka 10 óra után Lakiteleken a Petőfi utcai családi ház pincéjében vélhetően a kazánból kipattanó szikra gyújtotta fel a kazán körül felhalmozott papírt, és egyéb anyagokat. A pincében kb 5 tonna összevágott tüzifát, és egyéb háztartási anyagokat tároltak, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok jelentősen nem terjedtek tovább. Az utómunkálatokkal együtt két és fél óra alatt végeztek a tiszakécskei, és kecskeméti tűzoltók a tűz oltásával. Az anyagi kár kb 200.000,- Ft-ra tehető, személyi sérülés a tűz miatt nem történt.

Fotó: Tóth László
2008.12.31.

Tragikus baleset a 44-es főúton

Ma este a 44-es főúton fél 8 körüli időben a Kapásfalui elágazástól kb 5-600 méterre Lakitelek irányába, eddig ismeretlen okok miatt egy Lakitelek felől érkező Honda Civic személygépkocsi áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és frontálisan ütközött a Kecskemét felől érkező török nemzetiségű kamionnal. Az ütközést követően a Honda azonnal kigyulladt, a sofőr a roncsban rekedt, és bennégett az autóban, a kamion pedig a túloldali padkára sodródott, a sofőrje nem szenvedett sérülést. A Honda férfi sofőrjének holttestét a tiszakécskei tűzoltók feszítő-vágó eszközzel tudták kiemelni a roncsból, akinek a kiléte jelenleg ismeretlen. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt a főúton.

A helyszínen készült videó
Fotó-videó: Tóth László
2008.12.30.

Tanyatűz az Oláhházi dűlőben

Ma éjszaka 10 óra után Tiszakécske - Kerekdomb közt az Oláhházi dűlőben egy 60 négyzetméteres tanya égett teljes terjedelmében a berendezésekkel együtt. Az épületben a tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott, az elsődleges vizsgálatok alapján felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, ezért a rendőrség és a tűzoltóság közösen vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. A tűz miatt teljesen használhatatlanná vált az épület, az anyagi kár kb 2,5 millió forint. A tüzet a tiszakécskei, és kecskeméti tűzoltók fékezték meg, kb 2 óra alatt.

Fotó: Tóth László
2008.12.27.

Elektromos zárlat okozott tüzet

Ma éjszaka 10 óra körüli időben Tiszakécskén a Kőrösi úton egy felújítás alatt álló családi házban vélhetően elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy fából készült villanyóra. A tüzet a hátsó szomszéd vette észre, és riasztotta a tűzoltókat. A tüzet rövid időn belül sikerült megfékezni, így a tűz a villanyóra körüli területen az álmennyezetben, a festésben, még a füst az egész folyosót, és előszobát károsította.

Fotó: Tóth László
2008.12.25.

Gázóra lángolt Tiszakécskén

Ma éjjel nem sokkal éjfél után Tiszakécskén a Dr. Hanusz utca, és a Béke utca sarkán lévő használaton kívüli önkormányzat tulajdonában álló ingatlan kerítésébe épített gázóra gyulladt ki. Vélhetően a nyomásszabályzó meghibásodása miatt a középnyomás bejutott a gázórába, az órát szétfeszítette, majd valószínűsíthetően az óra széthulló fém darabjai szikrát okoztak és ez miatt két irányba terjedően kb 3 méteres fáklyalánggal égett a gáz. A tüzet a tiszakécskei, kecskeméti tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen a föld alatti gázcső elszorításával tudták elfojtani. A tűz miatt személyi sérülés nem történt.

A helyszínen készült videó
Fotó-videó: Tóth László
2008.11.21.

Lakóháztűz Tiszakécskén

Ma éjszaka 10 óra után Tiszakécskén a Katona József utcában eddig ismeretlen okok miatt gyulladt ki egy régi építésű, de felújítás alatt álló, lakatlan épület. A tűzoltók a konyhából két PB gázpalackot hoztak ki, a belső helyiségeken kívűl a tetőszerkezet egy része is lángra kapott a padláson tárolt nagy mennyiségű faládák miatt, és a födém jelentős része is megsemmisült. Személyi sérülés a tűzben nem történt, az udvaron kikötött kutya is ki lett mentve. A tüzet a Tiszakécskei Önkéntes, és a Kecskeméti Hivatásos tűzoltók kb 3 órás munkával fékezték meg.

A tűz okát, szakértő (statikus, tűzvizsgáló) bevonásával vizsgálják, az anyagi kár kb 2,5 millió forint.

Fotó: Tóth László
2008.10.15.

Súlyos baleset Tiszakécske határában

Ma délután negyed négykor történt súlyos baleset Tiszakécske - és Tiszabög között, a 4623-as (szenkirályi út), és a 4625-ös (szolnoki út) kereszteződésében. A szentkirályi (4623-as) útról Tiszakécskére haladó 71 éves tiszakécskei lakos által vezetett Volkswagen Polo típusú szgk, figyelmetlenül kanyarodott a szolnoki útra, ahol egy Tiszabög felől érkező szolnoki középkorú férfi által vezetett pótkocsis Scania tehergépkocsival ütközött. Az ütközést követően a Polo átrepült az út túloldalára, majd a tehergépkocsi is a túloldali árokba rohant. A balesetben a Polo-t vezető idős férfi súlyos sérülést szenvedett, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból, a két szintén tiszakécskei hölgyet is súlyos sérüléssel szállították kórházba. A teherautó sofőrje nem sérült a balesetben. A helyszínelés, és műszaki mentés idejére az adott útszakaszon egy forgalmi sáv le volt zárva, a forgalom felváltva haladhatott. A műszaki mentést a Tiszakécskei Önkéntes Tűzoltóság végezte.

Fotó: Tóth László
2008.09.09.

Kukásautó raktere égett Lakitelek határában

Ma délután 14:58-kor érkezett riasztás, hogy Lakitelek-Szikra Tőzegbányában ég egy kukásautó raktere. A tüzet a sofőr és a kezelőszemélyzet, már a 4625-ös számú úton észlelte, de a kukásautóval lehajtottak a lakott területen kívülre, és egy üres szántóföldön próbálták meg a rakteret kiüríteni, de ezt a vezérlő elektronika, és a hidraulikus rendszer meghibásodása miatt nem tudták végrehajtani. A tűzoltók kiérkezésekor már a raktér jelentős része égett, de a tűz oltását nehezítette, hogy a hidraulikus rendszert nem tudták működtetni, így az oldalsó munkahengereket a tűzoltóknak kellett levágni, majd csörlő segítségével tudták felemelni a raktér hátsó részét, és az oltást tovább folytatni. A tűzben a kukásautó vezérlő elektronkájának jelentős része elégett.

A tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják, az anyagi kár jelentős.

Az oltásban a Tiszakécskei Önkéntes, és a Lakiteleki Önkéntes tűzoltók vettek részt.

Fotó: Tóth László
2008.08.31.

Kigyulladt egy Opel Corsa

Ma délelőtt Tiszakécskén a Fő utcán található autószerelő műhelyben kipufogó hegesztés közben kapott lángra egy Opel Corsa típusú személygépkocsi. Az autót a tűzoltók kiérkezése előtt a szerelő és a gépjármű tulajdonosa kitolta a műhely elé, így az autóban keletkezett a tűz miatt anyagi kár, ami eléri a 800,000,- Ft-ot. Személyi sérülés a tűz miatt nem történt.


Fotó: Tóth János - Tiszakécske Önkéntes Tűzoltóság
2008.08.02.

Halálos baleset Szentkirály határában

Ma este 7 óra után Szentkirály irányából Tiszakécske felé a 4623-as számú úton a 3. kilóméternél történt halálos kimenetelű baleset. Egy Tiszakécske felé haladó, nagy sebességgel kocsisort előző Volkswagen Passat ütközött egy a kocsisor előtt haladó, majd balra a földútra kanyarodó kétdobos fűkaszával, és emelővillával felszerelt MTZ traktorral. Az ütközés következtében a traktor felborult, a Passat a jobb oldali árokba rohant, és az árok falának ütközött. A balesetben a Passat jobb első ülésén utazó hetényegyházi 48 éves hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen a mentőben elhunyt. A Passatot vezető 51 éves hetényegyházi férfit, a bal oldalon hátul utazó középkorú hölgyet, és a traktorban utazó 16-17 év körüli szentkirályi fiatalembert súlyos sérüléssekkel szállították kórházba. A traktort vezető férfi könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A helyszínelés, és műszaki mentés ideje alatt mindkét forgalmi sávon teljes útzár volt érvényben.

Fotó: Tóth László
2008.07.22.

Skoda Fabia gyulladt ki

Ma délután néhány perccel 4 óra előtt Tiszakécskén a Kazinczy utcában parkoló 3 éves Skoda Fabia kombi személygépkocsi utastere gyulladt ki eddig ismeretlen okok miatt.A gyors beavatkozás ellenére a gépjárműben 1,5-2 millió Ft kár keletkezett. A tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Fotó: Tóth László
2008.05.27.

Kigyulladt a Mercedes

Ma délután fél kettő körül egy Mercedes C 250 típusú szgk haladt Tiszabögről Szolnok irányába, amikor a sofőr észlete, - és más sofőrök is leintették, - hogy füstöl, majd lángba borul az autó bal hátulja. A budapesti sofőr lekanyarodott a Rév útra, és a közelben lévő élemiszer üzletből kapott poroltóval meg tudta fékezni a tüzet, a tűzoltók kiérkezéséig. A tűzoltók visszahűtötték a kasztnit, és áramtalanították a Mercedes-t. A tűzben sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős.

Fotó: Tóth László
2008.03.18.

Autótűz

Ma délután fél három körül egy reggel, 7 órakor lerobbant Trabant gyulladt ki a jászakarajenői út mellett. Az oltás közben derült ki, hogy a nap folyamán a rendszámtáblákat az autóról eltulajdonították. A tűz okát szakértő bevonásával vizsgálják.

Fotó: Tóth János - Tiszakécske Önkéntes Tűzoltóság
2008.03.01.

Halálos baleset

Ma este fél hét előtt a 4623-as számú úton haladt Tiszabög irányába egy tiszakécskei 46 éves férfi által vezetett Mercedes Vito amikor eddig ismeretlen okok miatt a 15 km szelvényben - a jászkarajenői elágazás közelében - egy erős jobbos kanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldalra ahol frontálisan ütközött egy Daewoo Kalos-sal. A Mercedes sofőrje az ütközés következtében a gépjárműben elhunyt, a Daewoo-t vezető 22 éves szentkirályi súlyosan sérült hölgy beszorult a roncsba, a mellette utazó szintén szentkirályi 16 éves lány könnyű sérüléseket szenvedett. A Daewoo sofőrjét a Tiszakécskei tűzoltók vágták ki a roncsból, a műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben az adott útszakaszon. A Mercedes sofőrje nem, még a Daewoo-ban mindkét sérült használta a bizonsági övet.

Fotó: Tóth László
2008.03.01.

Viharkárok Tiszakécskén

Ma délután kb fél 3-tól több mint 30 esetben kérték a tiszakécskei tűzoltók segítségét a viharkárt szenvedett lakosok. Az esetek többségében a vihar miatt megbontott tetők, ledőlt kémények, villanyvezetékre dőlt fák, miatt szorult a lakosság segítségre. A vihar számos gépjárművet is megrongált. A viharkárok helyreállítása jelenleg is folyik, és még a holnapi napon is folytatódni fog. A tűzoltóság munkáját segíti egy helyi vállalkozó a homlokrakodójával. Az önkormányzat a tetők helyreállításához fóliát biztosít.

Fotó: Tóth László
2008.01.13.

Autótűz Tiszakécskén

Ma délután Tiszakécskén egy Peugeot 205-ös sofőrje, menet közben azt vette észre a Kőrösi utcán haladva, hogy az autó elkezdett rángatni, és füst tör elő a motortérből. Az autóval nem tudott megállni, mert a fék teljesen üzemképtelenné vált, így a Szent Imre térig gurult be lendületből a Takarékszövetkezet parkolójába. A motorháztetőt felnyitva lángba borult az autó motortere. A sofőr és az utasok havat dobáltak az égő motortérbe, így meg tudták akadályozni, hogy a lángok tovább terjedjenek. A tűzoltók elvégezték a kocsi áramtalanítását, és a motortér visszahűtését. A tűzben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár meghaladja a 100 ezer forintot.

Fotó: Tóth László
2008.01.07.

Hármas karambol Tiszakécskén

Ma reggel 8 órakor a Szolnoki úton történt baleset, amelyben egy Iveco kisteherautó, csúszott bele hátulról az előtte álló balra kanyarodni szándékozó Toyota Corolla-ba. Az ütközést követően a Toyota-t az Iveco az árokba lökte, majd a szemből érkező Opel Kadett elejének is nekiütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. A baleset miatt kb 1 órán keresztül teljes útzár volt az adott szakaszon.

Fotó: Ragó László - Tiszakécske Önkéntes Tűzoltóság
2008.01.05.

Kazánháztűz Tiszakécskén

Tiszakécskén a volt hűtőház területén eddig ismeretlen okok miatt gyulladt ki ma este egy Buderus típusú gázkazán. A tűz a zárt térben magától elaludt a biztonsági őr már csak azt észlelte, hogy sűrű füst tör elő az 540 négyzetméteres szerelőcsarnok kazánházából. A tűz a kazánházból átterjedt a szerelőcsarnok másik két helyiségébe is a hungarocell szigetelésű mennyezeten keresztül, de onnan már nem terjedt tovább. A felbecsült kár kb 1,5 millió forint, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Tóth László
2007.12.29.

Házrobbanás Tiszakécskén

Ma délután 16:28-kor eddig ismeretlen okok miatt felrobbant egy kétszintes ikerház belső fele Tiszakécskén az üdülőterületen. A robbanás időpontjában az ingatlanban nem tartózkodott senki, a ház külső felében lakók éppen nem tartózkodtak otthon, a felrobbant rész tulajdonosa pedig külföldön tartózkodik. A helyszínelés, és mentés jelenleg is tart a tűzoltóság, rendőrség, a katasztrófavédelem, Dégáz Zrt, Bácsvíz Zrt, az EON Zrt szakembereinek a közreműködésével. A detonáció a két szomszédos ingatlanban jelentős károkat okozott, még további 20-25 ingatlant rongált meg. A detonáció a szomszédos utcákat is megterítette cserépdarabokkal, és egyéb törmelékkel. A romok jelenleg egy utcát teljesen elzárnak, a romok eltakarítása folyamatban van. Számos ingatlanban elzárták a vizet, a gázt, lekötötték a villanyt a helyszínelés idejére. A polgármester a helyszínen intézkedett, hogy a betört ablakokat a lakók le tudják fóliázni éjszakára.

Fotó: Tóth László
2007.07.01.

Kombájn okozott tüzet

Ma délután fél négy körül Tiszakécske-Pereghalmon aratás közben a kombájban súrlódás miatt keletkezett tűz, ami átterjedt a tarlóra, és onnan pedig a gabonatáblát körülvevő erdősáv aljnövényzetére. A kombájn belső terét a további tűz megelőzése miatt vissza kellett hűteni. A tűz oltásában 12 fő vett részt, Tiszakécskéről és Kecskemétről. A gyors beavatkozásnak köszönhetően jelentősebb anyagi kár nem keletkezett. A tűz 5 hektáron pusztított.

Fotó: Tóth László
2007.06.29.

Gazégetésből avar - és gabonatűz

Ma délután negyed kettőkor érkezett riasztás, hogy Tiszajenőn a Petőfi utcában egy lakatlan ingatlan udvarán gazégetés közben, az erős szél miatt átterjedt a tűz a szomszédos ingatlanokra, és egy aratás előtt álló gabonatáblára is. A tűz oltásában 16 fő 4 szerkocsival vett részt a tiszakécskei, és szolnoki tűzoltóságról. A tűz kb 5 hektár területen pusztított, ebből fél hektáron gabona égett el. A gyors beavatkozásnak köszönhetően jelentősebb anyagi kár nem keletkezett.

Fotó: Tóth László
2007.06.17.

Felborult egy Honda Civic

Délután három óra előtt történt baleset a 4625-ös számú főút 41-es kilométerszelvényében, Kerekdomb és Lakitelek között. Egy Honda Civic nagy sebességgel haladt Kerekdomb irányából a 44-es főút felé, amikor a kanyarban átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, majd vissza a saját sávjába, lerohant az útról, és felborult. A 44-es főút felől ekkor érkezett a kanyarba egy ceglédi házaspár, két kiskorú gyermekével, VW Golf típusú gépjárművel, és az ütközést már csak úgy tudták elkerülni, hogy vészfékezett a sofőr, majd jobbra letértek az útról, és kb 30-40 cm-re álltak meg egy fa mellett.
A Civic sofőrje, nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és a tulajdonos tudta nélkül vitte el az autót. A balesetben az elsődleges információk alapján könnyű sérülést szenvedett. A ceglédi család tagjai közül senki nem sérült meg.
A műszaki mentésben a Tiszakécskei Önkéntes Tűzoltók vettek részt, a helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon felváltva haladhatott.

Fotó: Tóth László
2007.05.05.

Hárman haltak meg a 44-es főúton

Ma délután néhány perccel 5 óra előtt a 44-es főúton Kapásfalu, és Nyárlőrinc között a 23-as km szelvényben történt halálos baleset.
Egy Kecskemét irányába haladó Toyota Yaris kezdett egy bolgár nemzetiségű kamion előzésébe a kanyar előtt, és előzés közben frontálisan ütközött egy Kecskemét felől érkező Daewoo Lanossal. Az ütközés következtében a Yaris-ban a sofőr, és a két hátul utazó hölgy szörnyethalt, a sofőr melletti utas súlyos sérüléseket szenvedett. A Yaris-ban utazók kaposvári lakosok, a 3 elhunyt mind 60 év feletti, a súlyosan sérült férfi középkorú. A Daewoo kecskeméti középkorú sofőrje súlyos, még két utasa - egy középkorú hölgy, és egy 6 éves kislány - könnyebben sérült.
A Daewoo sofőrjét, és a Yaris-ból a 3 elhunyt személy holttestét a tiszakécskei
tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsokból. A főút a helyszínelés, és műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben, közel 3 órán keresztül.

Fotó: Tóth László
2007.04.11.

3-as karambol a 4622-es számú úton

Még tartott a műszaki mentés a 44-es főúton amikor 11 óra után néhány perccel a Lakitelek - Szentkirály közötti 4622 sz. úton történt súlyos baleset, ahová a 44-es úton történt baleset miatt elterelték a forgalmat. A balesetet az okozta, hogy a Szentkirály felé haladó IFA pótkocsis szerelvény, és a Lakitelek felé haladó Mazda kisteherautó összeütközött, és az ütközéstől mindkét teherautó felborult. A Mazda mögött haladt egy Opel Corsa személygépkocsi is, ami már nem tudta elkerülni a balesetet, és az IFA vezetőfülkéje alá szorult. Az IFA-ból a borulást követően folyt az üzemanyag, és az Opel-t a baleset helyszínére érkező autósok húzták ki az IFA alól. A balesetben az Opel-t vezető 29 éves életveszélyesen sérült hölgyet feszítő-vágóval tudták csak kimenteni a tűzoltók. A két teherautó sofőrje könnyebben sérült meg a balesetben. A műszaki mentés ideje alatt a dűlőutakon próbálták az előző baleset miatt feltorlódott forgalmat elterelni, de a süppedős talajon több kamion elsüllyedt. A műszaki mentést a tiszakécskei tűzoltók végzik, de a nagy mennyiségben az útra folyt üzemanyag miatt egy szerkocsinak is ki kellett vonulni a helyszínt biztosítani.

Fotó: Tóth László
2007.04.11.

Halálos baleset a 44-es főúton

Ma délelőtt fél 11 előtt a 44-es főút 24 km szelvényében történt halálos baleset. Egy 40-45 éves lakiteleki férfi VW Transporter típusú járművével eddig ismeretlen okok miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan haladó MAN típusú pótkocsis teherautóval. A VW sofőrje az ütközéskor azonnal szörnyethalt, holttestét a tűzoltók emelték ki a roncsból. Az ütközés erejére jellemző, hogy a VW az ütközéskor 180 fokot fordult, mindkét autó motorja megsemmisült, az útra nagy mennyiségű olaj került.

Fotó: Tóth László


Honlapkészítés